Antena Meniu Search
x

Video Ciocolata s-ar putea scumpi cu peste 10%. Motivul pentru care costul boabelor de cacao a urcat la cel mai ridicat nivel din ultimul deceniu

Veste amară pentru iubitorii de ciocolată. Mult iubitul desert s-ar putea scumpi după ce costul boabelor de cacao a urcat la cel mai ridicat nivel din ultimul deceniu. Şi producătorii de la noi spun că preţurile ar putea creşte cu cel puţin 10%. Pentru pasionaţi nu contează, pofta bate preţul. 

de Redactia Observator

la 01.08.2023, 21:03

Vezi și

Ciocolată albă, cu alune, sau arome exotice, ciocolata îndulceşte zilele. Vestea ca s-ar putea scumpi lasă un gust amar iubitorilor de ciocolată. Veştile vin tocmai de la 10 mii de kilometri. În Africa, ploile torenţiale şi un dăunător care afectează arborii de cacao au devastat culturile, iar aprovizionarea ar putea să devină o mare problemă.

Codrin Ciplinschi, manager ciocolaterie: Există nişte probleme în Africa de Vest, vis a vis de partea de productie, probabil că vor exista şi presiuni pe preţ. Cred că între 3-10% probabil ciocolata se va scumpi in următoarea perioadă.

În funcţie de calitate, ciocolata poate ajunge de la câţiva lei, până la câteva sute de lei. Pofta bate preţul, însă.

Piața de ciocolată din România este estimată la peste 5 de miliarde de lei

Pe acelaşi subiect

De altfel, românilor se place să se îndulcească.

Suntem mari iubitori de ciocolată. Fiecare dintre noi mănâncă în medie între 3 şi 4 kilograme de ciocolată pe an, arată datele oficiale. În mod deloc surprinzător, consumul cel mai mare e în lunile februarie şi martie, atunci când de Dragobete si de mărţişor se oferă în dar aceste dulciuri. Şi sărbătorile de Paşte şi de Crăciun cresc vânzările.

Piața de ciocolată din România este estimată la peste 5 de miliarde de lei, potrivit unei analize. Suntem pe locul 3 în Uniunea Europeană la importuri. În 2021 au ajuns în ţara noastră peste 35 de mii de tone de ciocolată. În timp, ne-am rafinat gusturile.

Codrin Ciplinschi, manager ciocolaterie: Cea mai căutată ciocolată este cea cu lapte. Sunt iubite de către clienţii noştri şi sunt achizitionate fie în scopul consumului propriu, fie pentru a fi făcută cadou persoanelor dragi cu ocazii speciale.

Ciocolata conţine o substanţă naturală care stimulează în organism aceeaşi reacţie ca şi îndrăgostirea.Un studiu din 2004, realizat la Londra, a arătat că 70% dintre oameni şi-ar dezvălui parolele în schimbul unei tablete de ciocolată. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Ciocolata s-ar putea scumpi cu peste 10%. Motivul pentru care costul boabelor de cacao a urcat la cel mai ridicat nivel din ultimul deceniu